Ingåknutarnas marthor

Tankar om Shindo och februari-träffen

16.02.2015 kl. 15:57
Ingåknutarna har inlett det nya året och sin verksamhet med fokus på välmående. Efter att i januari ha fått ta del av Piia Reijonens föreläsning om superfood och mental hälsa, fick vi på februari-träffen en chans att i praktiken bekanta oss med en metod som ger styrka i vardagen och som främjar känslan av välbefinnande.

Till årets andra träff som hölls på Wilhelmsdal 8.2, initierade Jenny Lönnroos som bjudit in Shindo-instruktör Maria Hammarström. Tillsammans med henne fick vi bekanta oss med denna mångsidiga japanska metod som baserar sig på beröring och värme samt olika avslappnings- och tänjningsövingar. Shindo kan man utöva antingen på egenhand, parvis eller i grupp och är en metod som passar alla, oberoende av kondition och ålder.

Stora salen på Wilhelmsdal passade perfekt för oss 12 som var samlade. Maria uppmanade oss att genomföra de olika övningarna helt enligt egen förmåga och genom att själva känna oss för vad som kändes bäst. På så vis uppnår man med tiden den balans mellan kropp och själ som eftersträvas genom Shindo. Att ta i för hårt för att visa upp sin egen spänst lönar det sig alltså att glömma direkt, poängterade Maria.

Personligen hade jag inte hört talas om Shindo tidigare, så det här var med andra ord min första erfarenhet av metoden. Förutom att jag njöt av övningarna, var det intressant att lyssna på Maria då hon berättade om sina erfarenheter som utövare av Shindo och som instruktör. Själv kände jag mig avslappnad efteråt och nog energisk under resten av träffen, men efter en dryg timme började jag dock plötsligt känna mig trött och lite svimfärdig, så där som t.ex. massörer kan säga att man kan bli efter en behandling. Intressant, tyckte jag som aldrig upplevt detta själv. Kanske Shindon helt enkelt satte kroppens slaggämnen i rullning. Ingen aning! Tyckte i alla fall att jag kunde nämna detta, ifall någon annan kanske känt eller känner så efter en Shindo-session. Det gick dock fort om, så NO WORRIES! :-D

Efter Shindon dukade vi upp till en mysig inomhuspicknick mitt på salsgolvet och njöt av bl.a. kaffe, te och nybakta semlor med tillbehör. Antagligen fortsatte träffen i ca. en timme, så pass livlig var diskussionen om vårens verksamhet och om varifrån och till vilka ändamål vi kunde ansöka om ekonomiskt bidrag.

Nästa träff har vi planerat att hålla 17.3 och kommer då att bjuda in representanter för de andra marthakretsarna i Ingå.

Må gott allihop och njut av det soliga fastlagsvädret!

 

Cecilia Montén
Kontaktuppgifter

Kontakt

Linda Forsström
Kontaktperson
linda.m.forsstromgmail.com
Pia Bergström
Medlemssekreterare
bergstroempgmail.com